Kan ik U helpen? 


Brainspotting is een nieuwe vorm van individuele therapie. Het is ontstaan vanuit de EMDR.
(Vergeten) Herinneringen
Brianspotting  is ontdekt door David Grand, hij behandelde een sportster op hoog niveau, kunstschaatsen. Haar probleem was dat ze het gevoel had dat ze geblokkeerd werd en dat dat haar belemmerde om alles uit haar zelf te halen wat er in zat. Dus besloot ze contact op te nemen met David Grand. Hij zette EMDR in maar tijdens de sessie ontdekte hij dat ze vaak naar één punt keek. Hij noemde dat een” spot” Brainspot.
Hij besloot om zijn vinger op dat punt te houden, en toen gebeurde het, er kwamen allerlei (vergeten) herinneringen aan pijnlijke gebeurtenissen uit haar leven. Maar ook eerdere traumatische ervaringen die al met EMDR en andere therapieën zouden zijn verwerkt . Hij bleef focussen op dat punt en wat er gebeurde was verbazing wekkend! Voor haar voelde het of er iets was opgelost. De volgende dag erna belde ze op en vertelde David grand dat ze haar loop moeiteloos had uitgevoerd.
Dit lijkt een halleluja verhaal! Ik zet het zelf vaak in en ik ben elke keer verbaast wat er gebeurt! Sinds ik cliënten met brainspotting ben gaan behandelen, ben ik elke keer weer diep geraakt hoe cliënten veranderen!
Het is een snelle effectieve manier van therapie!
Punt in de ruimte
Bepaalde punten in het gezichtsveld blijken dus voor mensen een lading te hebben, “where we look affect how we feel” ofwel, waar we heen kijken bepaalt hoe we ons voelen. Daar gaat brainspotting in essentie over ' ofwel blijken te corresponderen met gebieden in het lichaam en in de hersenen waar specifieke informatie ligt opgeslagen.
Kijk maar eens bij je zelf of je ergens in het bijzonder naar kijkt als je een gesprek voert. Naar boven of naar beneden of naar een ander punt in de ruimte waar je zit.
Hersenscans laten zien dat de hersenstam en het limbisch systeem (midden brein) worden geactiveerd zodra je naar een punt kijkt waar de lading zit!
Trauma`s en pijnlijke herinneringen worden in het lichaam en brein opgeslagen, juist door naar een point (punt) te gaan (gebeurt onbewust) in de ruimte om je heen, kun je zelf merken dat op dat punt de lading zit.
Je hoeft geen specifieke herinneringen te hebben, het gebeurt zo vaak dat ze spontaan ontstaan tijdens brainspotting en dat er dan van alles duidelijk wordt.
Pointer
Tijdens de behandeling zit ik  met een pointer voor je, en jij weet precies waar de punt van de pointer moet blijven staan! Ik begeleid je, en vraag af en toe wat je ervaart. Tijdens brainspotting kunnen er onwillekeurige reflexmatige bewegingen ontstaan, of je krijgt het warm of je ervaart een pijntje hier of daar, dat gebeurt gewoon! Voor dat je het weet is het uur voorbij en ervaar je dat er van alles gebeurt
Gezonde gedachten
Wat cliënten vaak zeggen is dat ze vaak gezonde gedachten ervaren, in plaats van belemmerde gedachten zoals, ik kan het niet, ik mag geen fouten maken, ik moet het iedereen naar de zin maken enz  of op een heel andere manier naar de zelfde situatie kijken.. milder worden enz
Het brein wordt ontdaan van vervelende blokkades die je zo kunnen belemmeren om je vrij te voelen.
Grip krijgen op je gedachten en je gevoelswereld . Meer in balans zijn!
Voordelen van Brainspotting:
Voor alle leeftijden geschikt
Effectief voor zowel lichamelijke aandoeningen als psychische aandoeningen
Nadruk ligt op het neurofysiologie en minder accent op cognitie (denken) en verbale (praten) vermogen!
Je kan het ook inzetten om je natuurlijke  talenten op te sporen!
Brainspotting heeft een zelf helend vermogen!
Nieuwsgierig geworden naar brainspotting? Op YouTube kun je allerlei filmpjes bekijken over brainspotting

 

E-mailen
Bellen